Broj 8

KUNDALINI NUMEROLOGIJA – Broj 8 – Telo prane
Naše osmo telo je naše praničko telo, naša energija koju dobijamo disanjem.
Ključna fraza za osmo telo je - Konačno ili Beskonačno.
Ključno pitanje - Dozvoljavam li ja sebi da budem neustrašiv?
Tip ličnosti – Vojnik
Mantra koja se preporučuje za ovo telo je – Pavan Pavan (u prevodu Prana)
na primer

https://www.youtube.com/watch?v=tYmD0WOIU88

Čovek je smrtno biće, ima određenu dužinu života,određenu količinu energije i poslova koje treba da uradi za određeni konačni vremenski period. Ali ideja praničkog tela je u tome da je energija koja nam je dostupna nevidljiva, nedeljiva i beskonačna i mi možemo uzimati tu energiju prane disanjem. Yogi Bhajan je osmo telo nazivao lagano punjenje Božanskim. Naše disanje je dokaz toga da ljubav kao sila postoji u Univerzumu. Kosmički aspekt ljubavi je u tome da je prava ljubav jednostrana, bezuslovna i da ne traži ništa zauzvrat. To možemo reći i o disanju, ono ne traži ništa od nas, a daje nam život.
Kada nam je broj 8 na poziciji izazova onda nismo povezani sa beskonačnim poljem energije i ne postoji osećanje uverenosti i bezopasnosti . Obuzimaju nas strahovi i često se povlačimo u izolaciju, u samoću. Osećamo se ostavljenim, osećamo nedostatak energije, ljubavi ili vremena da radimo ono što želimo. Teško nam je da uvidimo svoje nedostatke i da radimo na njima.
Kada nam je broj 8 na poziciji snage onda praničko telo radi dobro, puni smo energije, neustrašivi , strah za nas uopšte ne postoji. Puni smo vere i osećamo izobilje u svemu. Možemo da upravljamo svojim umom. Imamo sposobnost da predajemo energiju drugima. Povezani smo sa beskonačnim izvorom energije. Često iscelitelji imaju broj 8 na jakoj poziciji.
Sve osmice treba da rade pranajamu, treba da rade puno vežbi sa disanjem. U suštini svaka pranajama je odlična za njih ako se radi redovno. Ja najviše volim ovu kundalini pranajamu i često je na konsultacijama preporučujem ljudima sa slabim osmicama.
Kundalini pranajama za osmo telo
Sedite u turski sed,brada blago savijena ka grudnom košu,stavite ruke u molitveni položaj i recite mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta.

Potrudite se da sedite nepomično sve vreme dok radite ovu pranajamu od 17 minuta ukupno.
Dah vatre - 7 minuta
Zatvorite oči i dišite dah vatre. To je brzo disanje, dva, tri udaha, izdaha u sekundi, koncentracija je na izdahu, i obratite pažnju na to da sa izdahom stomak ide unutra. Koncentracija je na tački izmedju obrva. Držite isti ritam svih sedam minuta. Molim početnike da ne rade odmah punu kriju, počnite sa jednim minutom daha vatre pa polako produžavajte, može vam se zavrteti u glavi jer niste navikli na toliko kiseonika. U prva tri dana ciklusa žene ne bi trebalo da rade dah vatre, ali ako rešite da odradite ovu pranajamu kao vašu sadhanu od 40 dana, nemojte prekidati već radite slabiji dah vatre, svedite ga na jedan udah –izdah u sekundi i nemojte mnogo jako raditi stomakom. Ako ste u trudnoći posle 120 dana nemojte raditi ovu kriju, jer se dah vatre tada ne preporučuje.
Dugo, lagano i duboko disanje – 5 minuta
Udahnite duboko. Izdahnite. I udah i izdah su na nos. Dišite što možete duže i dublje. Dišite bez pauza izmedju udaha i izdaha. Ako osetite lenjost ili želju da prekinete da dišete na ovaj način, pobedite je. Sakupljajte energiju. Naterajte sebe da dišete veoma polako, veoma duboko i veoma jako.
Naizmenično disanje na nos i usta – 3 minuta.
Udahnite i izdahnite . onda napućite usne i veoma polako udahnite na usta. Napunite pluća vazduhom. Izdahnite na nos. Dišite lagano i polako na ovaj način.
Ponovite dah vatre - 2 minuta.
Relaksacija 5-7 minuta.
I sklopite ruke u molitveni položaj i recite Sat Nam.

Sat Nam!