Broj 7 - Aura

Svako telo ima svoje slabosti i vrline, svoje slabe i svoje jake tačke. Vi možete ojačati svako od vaših tela tako što ćete prvo odrediti koje od vaših tela je u disbalansu i onda odraditi tehniku iz Kundalini joge datu za to telo. Ako imate broj 7 u zbiru svih brojeva iz vašeg datuma rodjenja, ili u danu (7, 16, 25), mesecu (7) , zbiru godine rodjenja (1960- 1+9+6=16, 1+6=7), poslednjih cifara u godini rodjenja ( 1961, poslednje dve cifre 6+1=7), valjalo bi da odradite ovu kriju 40 dana.

Aura je naše energetsko polje, može da se prostire od nas od 1 do 2,5 metra. Sijanje aure nas čini čovekom. Kada sretnete nekog čoveka sa jakom aurom, obično želite da budete pored njega jer takav čovek ima dobrotu, privlačnost, sposobnost saosećanja, sposobnost da vas uzvisi. Pored takvog čoveka se osećate odlično. A ljudi koji imaju slabu auru laku planu, brzo se iznerviraju i čak i ne priznaju mogućnost duhovnog rasta. Osećaju se jako loše pored negativnih ljudi, lako primaju sve negativne vibracije, lako se razboljevaju, jer nas aura štiti od svega negativnog. Svi mi možemo da ojačamo svoju auru.
Kundalini joga preporučuje krije za jačanje i balansiranje aure, nošenje svetle odeće (bela boja širi auru oko 30-ak centimetara), unošenje dosta tečnosti u organizam, česta tuširanja (posebno posle kontakta sa negativnim ljudima i energijama, poseta bolnicama…). Izbegavajte nošenje crne odeće jer crna boja privlači negativnu energiju.
Krija za jačanje aure će vam pomoći i da ojačate vašu auru a i vaše zdravlje, povećaće se zaštitne snage vašeg organizma. Vreme u kriji možete da povećavate, u prvoj vežbi do 7,5 minuta na svaku stranu, a u drugoj i trećoj vežbi do 15 minuta.
Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene)
1. Zauzmite položaj koji se u hatha jogi zove – pas koji gleda dole, a u kundalini jogi trougao.

_DSC3325_2

Podignite desnu nogu pravu uvis koliko možete. Na izdahu savijte ruke u laktovima i ako možete dotaknite glavom pod, ako ne koliko možete. Na udahu se vratite u položaj, desna noga ostaje sve vreme ispružena nagore. To liči na sklekove ali iz ovog položaja.
Radite minut i po (ili minimum 7 sklekova). Onda promenite nogu i ponovite vežbu još minut i po.
2. Sedite u turski sed. Ispružite pravo napred levu ruku paralelno podu, dlan je usmeren nadesno. Desnu ruku podvucite ispod leve i obuhvatite odozdo levi dlan sa spoljašnje strane i stegnite prste obe ruke u pesnice tako da prsti leve ruke stežu prste desne ruke.

_DSC3335_2

Na udahu podignite ruke prave u laktovima na 60 stepeni gore, na izdahu ih spustite paralelno podu. Dišite duboko i jako. 2 minuta
3. Ispružite obe ruke napred paralelno podu na rastojanju 15-ak cm jednu od druge.

_DSC3339_2

Dlanovi su ispruženi i gledaju se. Prsti ruku spojeni. Na udahu raširite ruke koliko god možete nazad, grudni koš ide napred, na izdahu se vratite u početni položaj. Dišite duboko, jako i ritmično. 2 minuta.

_DSC3341_2

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.
SAT NAM !