Krija za otključavanje srca

Ako ste nekad u vašem životu bili jako povredjeni velika je verovatnoća da ste sami zaklučali svoje srce. Jednom ste plakalii i onda ste rekli sebi da više nikada nećete dozvolilti da se ta patnja ponovi. I onda ste zaključali svoje srce a ključić ste izgubili , a što je najgore više toga niste ni svesni. Idete kroz život bez pomoći vašeg srca i sve odluke donosite samo glavom, svojim umom. Ali um nije toliko pametan kao vaše srce. U njemu je vaša duša a ona sve zna. Dozvolite sebi da vaša duša ponovo zasija.
U centru vaših grudi se nalazi srcana čakra, anahata čakra. Kad vam je otvorena srčana čakra onda ste otvoreni svojoj sopstvenoj Beskonačnosti. Kada je ovaj centar zaključan, blokiran, grudni koš je skupljen i nije na svom mestu. Dijafragma ne može da radi pravilno i kao rezultat toga vi gubite jednu trećinu svoje životne snage. Ova meditacija otključava bravu vašeg srca i otvara snagu Svevišnjeg u vama. Radite ovu meditaciju veoma snažno, naglo i odsečno pomerajući ruke sa prstima okrenutim nagore, i naglo ih zaustavljajte. Ovaj pokret ce da prodrma vaš nervni sistem i pomoću ove meditacije vi možete pokrenuti snagu ide I pingale, i doprineti otvaranju sušumne, glavnog energetskog kanala.
Sedite u turski sed, kičma prava. Otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.
Stavite ruke u položaj sa dlanovima pravim i okrenutim jedan ka drugom oko 15-20 cm ispred svog lica, prsti pravi, spojeni i okrenuti pravo nagore. Dlanovi su isto udaljeni jedan od drugog 15- 20 cm. Laktovi su savijeni i opušteni pored tela.

_DSC0785_Kriya_1000

Veoma brzim i jakim, odsečnim pokretom pomeramo ruke u stranu, udaljimo dlanove na oko 70 cm jedan od drugog, ( kao pokret iz filmova – predajemo se ) dlanovi okrenuti prema napred. Kada zaustavljamo dlanove, taj pokret treba da je toliko jak i odsečan da se ruke, grudni koš, ramena i glava blago protresu. Centar grudi ide blago napred (kao da se malo klatimo, grudni koš ide napred, laktovi i ramena nazad). Glava ostaje pravo. Naglo se zaustavljamo i otvaramo grudni koš . Vi treba da otvarate ruke u stranu sa takvom snagom kao da vas je protresla struja.

_DSC0791_Kriya_1000

Udah centar, ruke ispred lica, 15- 20 cm od tela i izmedju dlanova isto 15-20 cm, izdah na zvuku Har , ruke u stranu.
Muzika , tantricko HAR ili 1 pokret ( otvaranje i zatvaranje ruku u jednoj sekundi) . Ne govorite mantru naglas. Na svako Har naglo otvarajte ruke. Koncentrišite vašu pažnju na srčani centar.
Oči zatvorene.
Vreme - 11 minuta.
Kada prodje 11 minuta udahnite, zadržite disanje, i produžite da radite sa rukama. Zadrzite dah 13 sekundi . Izdahnite. Udahnite ponovo i zadržite disanje 8 sekundi. Nastavite da radite sa rukama. Izdahnite. Duboko udahnite, nastavite da radite sa rukama 6 sekundi. Izdahnite. Opustite se.
Stavite ruke u molitveni položaj i recite Sat Nam, Istina je u meni.
Sat Nam!