Krija za bolji rad pluća i podsticanje cirkulacije

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (što znači - Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene).

Stavite ruke na kolena i obuhvatite ih šakama. Udahnite na nos i potpuno napunite pluća do punog kapaciteta. Zavrnite jezik i pritisnite vrhom jezika gornje nepce. Sa zadržanim disanjem radite progibe kičme najbrže što možete, srce napred, pa napravite grbu i opet, sve dok možete da zadržavate vazduh u plućima.

_DSC3432

I onda izdahnite. Pa opet udahnite punim plućima, zadržite disanje, radite progibe kičme dok možete i izdahnite. Nastavite 11 minuta. Vremenom dodjite do zadržavanja vazduha u plućima 1 minut, ali nemojte obraćati posebnu pažnju na to koliko dugo ste zadržavali vazduh, najvažnije je da slušate svoje telo i da radite najbolje što možete. I još dve sekunde duže )))

_DSC3434

Ova kratka krija je odlična za jačanje vaše životne snage jer krv uzima iz pluća maksimum kiseonika, jača srčane mišiće. Dolazi i do blage masaže bubrega i unutrašnjih organa. Kada budete u stanju da zadržite disanje jedan minut onda će vašem  krvotoku biti maksimalna količina kiseonika, i onda će i mozak i svi organi i žlezde bolje raditi.

Ako budete radili ovu vežbu 11 minuta dnevno (maksimalno dozvoljeno je 22 minuta), ona će vam totalno pročistiti krvni sistem.

Napomena - ovu meditaciju ne smeju raditi ljudi sa visokim krvnim pritiskom i srčanim problemima.

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.

SAT NAM!