Meditacija za projekciju iz srca

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru - Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam Božanskom učitelju unutar mene).

_DSC0823_Kriya1000

Zelena energija i srčana čakra – „Oni koji žele da žive u izobilju moraju da nauče da pomažu i drugima u njihovom putu ka prosperitetu „ Yogi Bhajan.
Vi ste pravi prijatelj ako se radujete iskreno od srca uspesima vaših prijatelja. Zaboravite na onu definiciju da ste prijatelj ako pomažete u nevolji, to se podrazumeva da ćete pomoći, ali razmislite da li možete da se iskreno radujete ako naprimer vaš prijatelj dobije milion dolara na lutriji, ako dobije fenomenalan posao, ako ima tri stana a vi ste još uvek podstanar, ako… To je još viši stepen prijateljstva. To mogu samo ljudi otvorenog srca i čiste duše. Uradite ovu meditaciju 40 dana svaki dan i osetite razliku.
Pevanje Mangala Čaran mantre – AD GUREJ NAME, DŽUGAD GUREJ NAME, SAT GUREJ NAME SIRI GURU DEVEJ NAME balansira i ojačava naših deset tela i daje nam mudrost i zaštitu (u Kundalini jogi radimo sa naših deset tela, sledeći put ću pisati više o tome). U prevodu sa Gurmukhi jezika ova mantra znači - Ja se klanjam pred prvobitnom mudrosti, mudrosti koja je prava i istinita vo vjeki vjekov, ja se klanjam pred velikom i nesagledivom mudrosti. Ona rasteruje oblake sumnje i otvara nas ka svetlosti koja nas vodi i štiti i okružuje zaštitnim poljem.
Ova meditacija je dobra za otvaranje srčane čakre, u njoj šaljemo energiju ljubavi u Univerzum i stvaramo takozvanu zelenu energiju, energiju prosperiteta.
Sedite ili u turski sed ili na kolena. Ispravite kičmu, stavite ruke u molitveni položaj na nivou srčane čakre i prepletite palčeve tako da palac desne ruke bude preko levog.

_DSC0773_Kriya1000

Dok ispravljate ruke u laktovima pod uglom od 60 stepeni pevajte Ad Gurej Name, dok vraćate ruke do srčanog centra pevajte Džugad Gurej Name, onda ponovo ruke idu u molitvenom položaju pod uglom od 60 stepeni i pevate Sat Gurej Name i dok vraćate ruke do srčanog centra (anahata čakre) pevajte Siri Guru Devej Name. Dok pružate ruke napred usmerite vaš um ka Beskonačnosti, i držite koncentraciju na srcu. Vreme meditacije je 11 minuta. Možete produžiti ovu meditaciju na maksimalno 31 minut.
Preporučujem vam da radite uz ovu muziku, ali možete na you tube i sami odabrati onu koja vam se najviše svidja.

https://www.youtube.com/watch?v=8BSKPele2Vo

I sklopite ruke u molitveni položaj i završite meditaciju sa mantrom SAT NAM što znači - Ja jesam istina.
Mantra Sat Nam je najcesca mantra u praksi kundalini joge. Sat oznacava istinu, realnost postojanja coveka. Nam znaci identifikaciju. To je bidž mantra (bidž - seme). Seme sadrži sva znanja drveta u punom cvetu. Suština ili seme - to je identičnost istine koja je data u sažetoj formi. Ponavljajući ovu mantru vi budite svoju dušu i otkrivate svrhu svog života. Ova mantra balansira svih pet elemenata. Ovom mantrom se kundalini jogini pozdravljaju.
Sat Nam!