Meditacija za dostizanje ciljeva

«Kada dođe pravi trenutak deluj, i prepreke će same nestati“– treća sutra Epohe Vodolije koju nam je ostavio Yogi Bhajan, master kundalini joge.
Treća sutra je veoma jednostavna i razumljiva jer kada moramo nešto da uradimo, kada nas rokovi pritiskaju, jedini način da prođemo kroz to je da počnemo da radimo. Ako znate kakav treba da bude vaš prvi korak, krenite.
Mi se susrećemo sa tim skoro svakodnevno, mnogo toga želimo i hoćemo da uradimo ali ne počinjemo. I to nas tišti i pritiska, i prouzrokuje stres koji osećamo. Možda stavljamo pred sebe suviše zadataka i onda se prosto preopteretimo time. Da bismo znali kuda i kako dalje, potrebno je da uspostavimo kontakt sa svojim Neutralnim Umom, sa mudrošću naše Duše. Kada možemo da osetimo svoje istinsko Ja i kada uspostavimo vezu sa svojom Dušom onda ćemo živeti srećno ne obraćajujući mnogo pažnju na ograničenja koje nam postavljaju vreme i prostor.
„Kada ste u kontaktu sa svojom istinom, vi možete sami da inicirate promene. Koristeći tehnologiju kundalini joge možete ostvariti sebe, možete krenuti u nove početke, i nije važno da li su oni veliki ili mali. Razumevanje i praktikovanje ove duhovne tehnologije nas uspešno dovodi ka poravnavanju, balansu, fokusiranju, harmonizaciji i sposobnosti da uspešno funkcionišemo pod pritiskom vremena i prostora. Vreme je! Sada morate naučiti kako da budete srećni i kako da preživite ove nove nivoe pojačanog pritiska i stresa.“ Yogi Bhajan
Sedite, razmislite, odredite svoje ciljeve, jedan po jedan i krenite! Uradite ovu meditaciju 40 dana! I javite mi rezultate! Ja sam sigurna da će ih biti, ova meditacija je bila jedna od mojih prvih i veoma sam joj zahvalna.
Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i recite tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.
Ispravite ledja. Podignite ruke paralelno podu i napravite mudru kao za Sat kriju (prepletite sve prste osim kaziprsta, levi palac je kod žena preko desnog, kod muškaraca obrnuto). Pogled je usmeren pravo napred, gledate preko vrhova ispruženih kažiprsta kao preko nišana pravo napred. Vizualizujte neki cilj koji želite da dostignete pravo ispred vas. Dišite normalno, duboko i lagano.

Držite položaj 11 minuta.
Za kraj udahnite duboko, podignite ruke gore, zadržite disanje, protresite jako rukama, izdahnite, ruke ostaju gore. Ponovite još dva puta a onda sa izdahom u luku spustite ruke.
I sklopite ruke u molitveni položaj i recite Sat Nam.
SAT NAM!