Krija za intuiciju

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i recite tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.
1. Stavite levu ruku na srce. Savijte desnu ruku pored tela i ispružite kažiprst (on predstavlja Jupiter, znanje Univerzuma) pravo gore, palcem držite ostale prste savijene u pesnici. Svesno držite vašu kičmu pravu i pokušajte da ne osećate svoju težinu. Oči su zatvorene. Udahnite polako i duboko na nos, zadržite na kratko disanje i izdahnite polako na usta sa zviždukom. Dišite na ovaj način 7 minuta.

_DSC2447_Kriya1000

2. Postavite vašu desnu ruku malo iznad temena, oko 5 cm, ili ako vam je mnogo teško da držite ruku, stavite je na teme. Leva ruka je savijena i kažiprst je napregnut i usmeren na gore. Ostali prsti savijeni u pesnici, palac preko njih. Neka vaša kičma bude skroz prava. Ovo je veoma važno. Zatvorite oči i dišite na isti način kao i u prvoj vežbi- udah na nos, kratko zadržavanje, izdah na usta zviždukom. Nastavite 4 minuta.

_DSC2453_Kriya1000

3. Ispružite ruke pravo gore pored ušiju i sklopite ih u molitveni. Nastavite isto disanje. Zamislite kako svesno recirkulišete svoju energiju i dajete svom telu novi život. Dva i po minuta.

_DSC2454_Kriya1000

4. Stavite levu ruku na srce, desnu preko nje. Sedite opušteno. Slušajte mantru za zaštitu Rakhe Rakhanhaar. Slušajte, opustite se, dišite i budite. 3 minuta.

_DSC2458_Kriya1000

5. Udahnite duboko i stavite vaše ruke na stomačni centar. Pričajte naglas mantru Har. Svaki put kada kažete Har pritisnite jako vaš stomak rukama. Oči su zatvorene. 3 minuta. (preporučena muzika Simran Kaur Tantric Har )

_DSC2465_Kriya1000

6. I za kraj zagrlite laktove, ruke paralelne podu, udahnite duboko, zadržite dah 5-10 sekundi, izdahnite. Ponovite još dva puta.
Ova krija nežno deluje na hipofizu. Obnavlja našu energiju i neutralize frustracije, depresije i takozvana “kompjuterska” oboljenja.
I sklopite ruke u molitveni položaj i recite Sat Nam.
SAT NAM!