Broj 1- Telo Duše

KUNDALINI NUMEROLOGIJA - Broj 1 - Telo Duše

Prvo telo je Telo Duše. To je veoma širok termin. Duša je ono što jesmo. Kada govorimo – radi sa dušom, ili dušu sam mu dala, mi uvek podrazumevamo intenzivnost , tada se daje ili radi mnogo jače, sa više sebe. Duša je izvor svega oko nas, sva dejstva počinju u njoj. Sa tačke gledišta jogina telo Duše je nešto posebno i ima svoju težinu, oko 30 grama. To je energetsko klupko energije koje ne može da bude ni stvoreno ni razrušeno. Čudno je da to nešto putuje vremenom i prostorom u raznim dimenzijama i ima svoju težinu. I to naše prvo telo, telo Duše nikada ne nestaje, čak i posle naše smrti. Telo Duše ulazi u deveto Suptilno telo i samo ta dva tela od svih deset putuje dalje, a ostala tela se razgradjuju i nestaju. Suptilno telo snima i zapisuje sve što vi radite. I ništa se od njega ne može sakriti, sve ostaje zauvek zapisano i dobro i loše, i sve to utiče na naše sledeće živote.
Telo Duše je naše unutrašnje Ja. Ključne reči za prvo telo su – glava ili srce, vaš um i vaš ego ili vaše srce, ljubav, saosećanje, oproštanje, zahvalnost (svi već dobro znate šta ide iz srca). Vaša glava i vaše srce moraju živeti u harmoniji, vama je neophodno i jedno i drugo, mada je uobičajeno da se intelekt i ego cene više od intuicije i zahvalnosti koji idu iz srca.
Kada ste povezani sa svojim unutrašnjim Ja lakše nalazite ono što treba da radite u svom životu, vi ste pošteni sami sa sobom i sve vam tada ide od ruke. Ipak morate naći balans izmedju svog uma i želja svog srca, balans medju logičkim i intelektualnim vidjenjem stvari i praćenju svojih osećanja i emocija na svom putu ka sebi. Pomoću vaših emocija vi ćete lakše razumeti sebe. Na njih treba obraćati pažnju.
Nemoguće je jednostavno razmišljati o postojanju tela Duše, vi morate to osetiti preko srčane čakre i svog intuitivnog Ja. Ključno pitanje je – Da li u meni postoji saosećanje i da li ja mogu da stvaram?
Tip ličnosti - Svetac, mudrac.
Mi imamo samo jedno telo, jednu kičmu, jedan jezik i jedan nos. Postoji samo jedna planeta Zemlja, jedna ljudska rasa i samo jedan ja. Možemo da se krećemo samo jednim pravcem. Možemo da se koncentrišemo samo na jednom predmetu, da stremimo ka jednom cilju.
1 je uspravno, vertikalno i povezano sa zemljom. Jedan postoji samo po sebi, jedan je seme individualnosti tela i duše, izvor volje, seme koje sadrži celo. Postoji jedan put kojim svi prodjemo od jednog ka Jedinstvenom. Jedan je sam sebi dovoljan, svaki jedan je unikat. Broj jedan postoji u svakom broju, on je kao izvor svih drugih brojeva. On ne može da se podeli na nešto drugo celo. Jedna dusa, jedinstvena i neponovljiva. Jedan je tačka od koje sve počinje da se broji.
Kada vam je broj 1 na poziciji izazova vi možete da budete suviše intelektualni, da ne priznajete osećanja i da imate problem da volite samog sebe. Uvažavanje osećanja i ljubavi ka sebi su osnovni zadaci na kojima prvo treba da se radi. Ne umete da oprostite sebi, uvek ste suviše samokritični. Ka drugima umete da pokažete saosećanje ali ka sebi nikada.
Kada je broj jedan na jakom mestu onda vi imate sposobnost da pronadjete emocionalni i intelektualni balans. Umete da balansirate spoljašnji i unutrašnji svet kao i balans glave i srca. Vi umete da uzajamno delujete sa svojim unutrašnjim Ja i da zračite svetlošću, imate sposobnost saosećanja i ka sebi i ka drugima i veoma ste stabilni.
Znači glavni problem kod broja 1 na kome treba da se radi je balans izmedju glave i srca i pripremila sam vam kriju koja se baš tako i zove.
Kundalini joga krija za balans glave i srca
1. Sedite u turski, stavite ruke u molitveni i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.

Pružite ruke paralelno podu, savijte dlanove pravo na gore. I počnemo da brojimo. Broj jedan je dlanovi gore na 90 stepeni, broj dva je dlanove okrenemo ka napred, ruke ostaju ispružene, broj tri, vratimo dlanove nagore, broj četiri - uvrnemo dlanove nazad.
Znači uvrćemo samo dlanove, gore, ka napred, gore, ka nazad, i svaki pokret traje po jednu sekundu, ceo ciklus 4 sekunde.
I dodamo disanje, udah, dlanovi gore, izdah ka napred, udah dlanovi gore, izdah , ka nazad. Radimo 7 minuta.
2. Ostajemo u turskom sedu , sa udahom podignemo ruke u krugu gore, sa izdahom vraćamo ruke u položaj kao iz prve vežbe, ruke paralelne podu, dlanovi 90 stepeni nagore. 1-2 minuta

3. Ustanemo , ispružimo ruke kao u prethodnoj vežbi i sa izdahom ili sednemo kao u stolicu, ili čučnemo sa rukama iznad glave, kao na slici. Sa udahom idemo gore, sa izdahom dole, i radimo 3-4 minuta.

Ova krija je odlična da se radi 40 dana i moja preporuka je da je odradite 40 dana ako imate jedinicu na poziciji izazova.

Sat Nam!